top of page

Afvoer ontstoppen: wat u zeker NIET moet doen…

Een verstopte afvoer kan geurhinder veroorzaken. Of het nu om de afvoer gaat van uw lavabo, douche, bad of toilet, het is nooit aangenaam. Uw afvoer ontstoppen zou dus als een prioriteit op uw to-dolijstje moeten komen te staan. Het is belangrijk om snel een goede oplossing te vinden of een professional in te schakelen. Veel mensen gaan zelf aan de slag met keukenmiddeltjes om hun verstopping te verhelpen. Ze gebruiken bv. azijn en soda, afwasmiddel of een plopper.


Maar gaat het om een meer hardnekkige verstopping, dan kan doe-het-zelven het risico vergroten op blijvende schade aan uw leidingen of sanitaire voorzieningen. Hoe weet u of het veilig is om zelf uw afvoer te ontstoppen? En wat mag u alvast zeker NIET doen bij dergelijke obstakels? We helpen u graag even op weg.

 Wat U zeker NIET moet doen bij afvoer ontstoppen


1. Chemische ontstopper gebruiken


Hoewel natuurlijke ontstoppers vaak een langere inwerkingstijd vragen, zijn ze zeker een beter alternatief dan chemische ontstoppers uit de supermarkt. Veelvuldig gebruik kan grote schade toebrengen aan uw afvoerleidingen. Bovendien kunnen de chemische bestanddelen via het afvalwater in het milieu terechtkomen. De combinatie soda en azijn is een natuurlijk alternatief dat bovendien ook effectief is. Het is beter om dit eerst te proberen.


2. Duwen of trekken met hulpmiddelen


Wanneer zich een verstopping voordoet, hebben mensen snel de neiging om te gaan hengelen met ijzerdraad of een aluminium kleerhanger. Of ze gaan de verstopping proberen weg te duwen met een wc-borstel of ander hulpmiddel. Zelfs een rioolveer kan al eens voor problemen zorgen bij onjuist gebruik. Zélf voor MacGyver proberen doorgaan op een dergelijke manier verplaatst in het beste geval slechts het probleem. Helaas heeft het in onze ervaring ook al regelmatig geleid tot grotere afvoerproblemen of permanente ernstige beschadigingen. Die zorgen op hun beurt natuurlijk voor nog langere wachttijden en hoge reparatiekosten.


3. Experimenteren met de hogedrukreiniger


Misschien heeft u wel eens op het internet gelezen dat een hogedrukreiniger soelaas kan bieden bij hardnekkige verstoppingen. Dat is echter niet het geval. In onervaren handen kan een hogedrukreiniger schade toebrengen aan uw huishoudfaciliteiten en zorgen ze niet zelden voor extra wateroverlast. Denkt u dat een hogedrukreiniger het probleem kan oplossen? Schakel dan best een professional in. Die heeft ook nog andere tools en kan de oorzaak van het verstoppingsprobleem het best inschatten om het zonder schade permanent en snel op te lossen.


4. Cola door de afvoer gieten


Iedereen weet wel wat cola kan doen met roestplekken en aanslag. Leg maar eens een koperen munt enkele uren in een glas cola en u weet waarover we het hebben. Toch is cola niet de allesoplosser die veel mensen in deze frisdrank zien. Wilt u uw afvoer ontstoppen met cola? Bedenk dan dat als u geluk heeft, de situatie misschien ietsje beter wordt. Maar als u pech heeft, bereikt u met cola een averechts effect. Opnieuw bent u beter af met een mengsel van soda en azijn.


5. Koffiegruis en kokend water


Net als bij cola denken veel mensen dat alles op te lossen valt met koffiegruis, dat het een soort wondermiddeltje is. Ze gebruiken koffiegruis preventief om hun leidingen schoon te houden, om de afvoer te ontvetten of om geurtjes te elimineren. Uw afvoer ontstoppen doet u zeker niet met koffiegruis. De aanslag kan het probleem zelfs erger maken en uw leidingen vervuilen. Daarna spoelt men vaak het koffiegruis weg met kokend water. Ook dat is erg gevaarlijk, niet alleen door het risico op brandwonden maar ook voor uw afvoer zelf. Gebruik wel heet water in uw leidingen maar zeker geen kokend water om schade te vermijden.


Direct resultaat?


Bij Aquamella hebben we al ontelbare verstoppingen efficiënt en professioneel opgelost. Door onze snelle interventie blijven de kosten beperkt. Helaas zijn we ook al vaak geconfronteerd geweest met schade als gevolg van het goedgelovig omgaan met internettips van particulieren. Het oplossen van dergelijke schade brengt helaas ook een hoger kostenplaatje met zich mee. Daarom is het belangrijk om tijdig een professionele reinigingsdienst in te schakelen. Wij kunnen je afvoer ontstoppen met de juiste tools afhankelijk van de oorzaak. Zo bezorgen we onze klanten complete gemoedsrust.


Aquamella is uw garantie op een goede afloop van elke verstopping.

 

Ontstoppen of ruimen? Aquamella is al onderweg!


Aquamella verhelpt elke verstopping. We reinigen uw verstopte leiding, riool, of opslagtank met hogedrukapparatuur. We garanderen daarbij steeds een duurzaam resultaat en voeren vloeibaar afval af naar wettelijk erkende stortplaatsen volgens strikte veiligheidsnormen. Reinigen of ruimen? Aquamella is al onderweg!

Comments


bottom of page