top of page

Uitfrezen van wortels in rioleringen, met Aquamella

Aquamella

Uitfrezen van wortels

Wortels in uw riool kunnen heel wat overlast met zich meebrengen. Ze dringen tot in uw buizen door, zorgen voor schade aan uw riolering - en fikse herstellingsfacturen achteraf. Hebt u last van wortels in uw riolering? Neem dan snel maatregelen om het probleem te verhelpen.

Aquamella in Melle (Gent) levert een snelle en grondige service voor het verwijderen van wortels in rioleringen. Onze professionals frezen de wortels uit met gespecialiseerde apparatuur, in alle types buizen en rioleringen.

Wortels verwijderen riool: hoe?

Bij het frezen van wortels in riolen gaan we bij Aquamella in Melle (Gent) bijzonder voorzichtig te werk.

We sluiten de wortelfrees aan op een hogedrukslang.

We brengen de speciaal ontwikkelde roterende wortelfrees in de riolering.

Het water spuit met zeer hoge druk de wortelfrees vooruit.

De kettingen draaien met grote snelheid rond, waardoor de frees in de wortelmassa dringt.

De wortels worden verpulverd en met het water afgevoerd.

Uiteraard is elke situatie anders. Dus als u wortels in de riolering wilt laten verwijderen, bekijken we de verstopping grondig en bepalen we precies welke apparatuur het meest geschikt is om de wortels uit uw riool weg te frezen.

Wortels in riool verwijderen

Hebt u nog oude  rioleringen, dan is de kans groot dat u vroeg of laat te maken krijgt met wortels in uw riool. Verwijderen is dan de enige slimme oplossing.

De oude rioolbuizen zijn gemaakt van gres en beton. Die materialen zijn gevoeliger voor de problematiek. De buizen sluiten vaak niet 100% aan, waardoor wortels makkelijker de riolering kunnen binnendringen

Wortels in de riolering: pijlsnel probleem

In uw riolering is de temperatuur constant én het is er vochtig. Resultaat: eens de wortels in de riolering zitten, groeien ze bijzonder snel door. Ze houden slib en onzuiverheden tegen en verstoppen zo uw buizen. Met vervelende geuren, kapotte leidingen en opborrelend water tot gevolg.

Merkt u dat er wortels in de riolering zitten, grijp dan snel in. Want voor u het weet, is het probleem aanzienlijk. Gelukkig is het uitfrezen van wortels een snelle en veilige oplossing - als het uitfrezen van de wortels gebeurt door een vakman, uiteraard.

Meer weten of een afspraak inplannen? Contacteer ons!

bottom of page