top of page

Boomwortels verwijderen met een frees: hoe werkt het?

De meeste gezonde bomen hebben een stevig wortelstelsel. Het is immers niet de bedoeling dat ze bij de minste storm omvallen. Toch kunnen boomwortels ook voor overlast zorgen, bijvoorbeeld in de riolering. Ze kunnen doordringen tot in de buizen van uw riool en er flink schade toebrengen. Het is dan belangrijk om snel maatregelen te treffen want een dergelijk probleem lost zichzelf niet op. De meest efficiënte manier is de boomwortels verwijderen met een frees. Wij leggen u graag even uit hoe dit precies in zijn werk gaat.Sanitaire installatie bij vakantie


 

Kan ik een gewone frees gebruiken?


Boomwortels verwijderen doet u door ze uit te frezen met een speciaal daarvoor ontwikkelde roterende wortelfrees die u kunt aansluiten op een hogedrukreiniger. Dit is dus niet meteen iets dat elke particulier in huis heeft liggen. Een complex probleem vraagt immers om een gespecialiseerde behandeling. Een deskundige firma bij dit proces betrekken, zoals Aquamella, is dus een uitstekend idee. Zo bent u snel gesteld en bespaart u uiteindelijk kosten.


Hoe verwijdert u wortels uit de riool met een frees?


Het is belangrijk om bij het uitfrezen van wortels heel voorzichtig te werk te gaan. Zeker als de wortels al doorgedrongen zijn tot in de rioolbuizen, is het wenselijk om de schade verder zo veel mogelijk te beperken. Wortels uitfrezen doet u dan ook in verschillende stappen:

  1. Sluit de speciale wortelfrees aan op een hogedrukreiniger en breng ze in de riolering.

  2. Gebruik de hogedrukreiniger om de wortelfrees vooruit te spuiten met water. Hierdoor gaan de kettingen snel ronddraaien en kan de frees doordringen in de wortelmassa.

  3. Verpulver op die manier alle wortels en laat ze door het water afvoeren.


Dit is de standaard werkwijze waarop we bij Aquamella boomwortels verwijderen met een frees. Maar we bekijken uiteraard eerst grondig de situatie om precies de meest geschikte apparatuur en werkwijze te kunnen bepalen.


Wortelgroei in oude rioleringen


In oude rioleringen komt wortelgroei heel vaak voor. De kans is groot dat u er dan vroeg of laat mee te maken krijgt. Dergelijke oude rioolbuizen zijn immers gemaakt van gres en beton, materialen die uit zichzelf al gevoeliger zijn voor de problematiek. Boomwortels kunnen ook gemakkelijker de buizen binnendringen doordat deze vaak niet perfect (meer) aansluiten. De beste oplossing is dan eigenlijk om ze te laten verwijderen. Door dit zelf te gaan proberen zonder de juiste materialen, kunt u de kans op ernstige schade vergroten.


Waarom snel boomwortels verwijderen?


Eens boomwortels doordringen tot in de riolering zijn ze onstopbaar en moet u er snel bij zijn. Door de constante temperatuur en vochtigheidsgraad in de riool groeien ze namelijk razendsnel. Het duurt dan niet lang vooraleer ze slib en onzuiverheden gaan tegenhouden en voor verstoppingen gaan zorgen in uw buizen. Wanneer er dan nare geurtjes ontstaan, leidingen kapot springen en water gaat opborrelen, is het probleem vaak al vergevorderd.


Het is dus belangrijk meteen in te grijpen zodra u merkt dat er wortels in uw riolering zitten. Gelukkig kan een vakman boomwortels snel en veilig uitfrezen en dergelijke problemen in de toekomst verhelpen.


Boomwortels in uw riolering?


Denkt u boomwortels in uw riolering te hebben, wenst u gewoon meer informatie of wilt u graag een afspraak maken met Aquamella? Neem dan zeker vandaag nog contact op.

Want Aquamella is uw garantie op een goede afloop van elke verstopping.


 

Ontstoppen of ruimen? Aquamella is al onderweg!


Aquamella verhelpt elke verstopping. We reinigen uw verstopte leiding, riool, of opslagtank met hogedrukapparatuur. We garanderen daarbij steeds een duurzaam resultaat en voeren vloeibaar afval af naar wettelijk erkende stortplaatsen volgens strikte veiligheidsnormen. Reinigen of ruimen? Aquamella is al onderweg!

Коментарі


bottom of page