top of page

Camera inspectie van rioleringen: Hoe werkt het precies?

Rioleringen vormen een essentieel onderdeel van elk gebouw, maar problemen kunnen vaak onzichtbaar en lastig vast te stellen zijn. Een effectieve methode om de conditie van rioleringen te beoordelen, is het gebruik van camera inspectie. In dit artikel werpen we een diepgaande blik op hoe dit proces bij Aquamella precies werkt en waarom het van onschatbare waarde is voor het onderhoud van je rioleringssysteem.

 

Waarom camera inspectie?


Detecteren van verborgen problemen


Het rioleringssysteem is onderhevig aan verschillende uitdagingen, waaronder verstoppingen, lekken en scheuren. Vaak zijn deze problemen niet zichtbaar voor het blote oog. Camera inspectie biedt een unieke mogelijkheid om diep in de leidingen te kijken en potentiële problemen te detecteren voordat ze uitgroeien tot grotere en kostbare kwesties.


Voorkomen van onnodige graafwerken


Traditioneel zou het opsporen van rioleringsproblemen vaak betekenen dat er veel graafwerk nodig was om de leidingen bloot te leggen. Met camera inspectie is dit niet langer noodzakelijk. Het bespaart niet alleen tijd en kosten, maar minimaliseert ook verstoring van het terrein rondom het gebouw.


Snelle en nauwkeurige diagnose


Camera inspectie biedt een snelle en nauwkeurige diagnose van rioleringsproblemen. Dit stelt onze technici in staat om gericht actie te ondernemen, wat de efficiëntie van reparaties aanzienlijk verbetert.


Preventief onderhoud


Met regelmatige camera inspecties kunnen rioleringsproblemen preventief worden aangepakt, waardoor de levensduur van het systeem wordt verlengd en onverwachte uitval wordt voorkomen.


Hoe gaat camera inspectie in zijn werk?


1. Voorbereiding


Voorafgaand aan de inspectie wordt het rioleringssysteem voorbereid. Dit omvat het reinigen van de leidingen om een duidelijk zicht te krijgen en het verwijderen van eventuele obstructies die de camera-inspectie zouden kunnen belemmeren.


2. Invoering van de camera


Een kleine, flexibele camera wordt in de leidingen ingebracht. Deze camera is uitgerust met krachtige verlichting, waardoor het mogelijk is om zelfs in de donkerste hoeken van het rioolsysteem te kijken. De beelden worden in real-time naar een monitor bovengronds

gestuurd.


3. Grondige inspectie


Terwijl de camera door het rioleringssysteem beweegt, voert onze ervaren technicus een grondige inspectie uit. Eventuele afwijkingen, zoals scheuren, lekken, verstoppingen of wortelingroei, worden gedetailleerd vastgelegd.


4. Analyse en rapportage


Na de inspectie worden de verzamelde beelden geanalyseerd en wordt er een gedetailleerd rapport opgesteld. Dit rapport biedt inzicht in de algehele conditie van het rioleringssysteem en identificeert specifieke problemen die moeten worden aangepakt.


Aquamella: Expert in camera inspectie


Aquamella begrijpt het belang van een goed functionerend rioleringssysteem en biedt gespecialiseerde camera inspectiediensten. Ons ervaren team van technici maakt gebruik van geavanceerde apparatuur om een grondige analyse van jouw rioleringsinfrastructuur uit te voeren.


 

Een heldere blik op jouw riolering


Met camera inspectie van Aquamella krijg je een heldere blik op de staat van jouw riolering. Neem contact met ons op voor een professionele inspectie en verzeker jezelf van een goed functionerend rioleringssysteem.

Comments


bottom of page