top of page

Een goede ontstoppingsdienst kiezen: waarop moet u letten?

Iedereen heeft al eens last van een verstopt toilet of bad, of een verstopte douche, lavabo, gootsteen of keukenafvoer. Misschien merkt u al eens een rioolgeur op? Niets dat een ontstopper of een chemisch middeltje uit de supermarkt niet kan verhelpen, denkt u misschien. Maar wat als die geen resultaat opleveren? Hoe kiest u dan een goede ontstoppingsdienst vooraleer u schade krijgt aan uw woning? We geven u graag de volgende 4 aandachtspunten mee.

 

1. Kennis van het traject van A tot Z

Een goede ontstoppingsdienst kent heel het traject vanaf bv. lavabo, toilet of douche tot de verschillende soorten leidingen, hun werking en eindbestemming: de riolering. Iets wat lijkt op een kleine lokale verstopping kan immers een andere oorzaak hebben op een andere locatie in het afvoertraject. Met die kennis van zaken kan een goede ontstoppingsdienst de juiste oorzaak achterhalen. Dat is een belangrijke stap naar een snelle en duurzame oplossing van het probleem. Ontbreekt uw ontstopper van dienst deze bagage, dan kan het verhelpen van een verstopping u onnodig veel geld kosten of kan het probleem langer aanslepen dan de bedoeling is.


2. Jaren ervaring


Hetzelfde geldt voor ervaring. Met theorie krijgt u een verstopping misschien (tijdelijk) opgelost, maar het is de praktijkervaring die het verschil maakt. Alleen op die manier krijgen medewerkers van een ontstoppingsdienst echt inzicht in de oorzaken en gevolgen van verstopping en kunnen ze snel de best mogelijke oplossing voorstellen. Aquamella heeft maar liefst 25 jaar ervaring in ontstoppingswerken. Als gespecialiseerde ruimingsdienst zitten alle kneepjes van het vak ons in de vingers en weten we waar complexe problemen zich vaak verscholen houden. Een voorbeeld: zit uw riolering verstopt? Dan denkt u misschien niet meteen aan wortelgroei. Nochtans is dit een vaak voorkomende oorzaak die op zich gemakkelijk te verhelpen is door de wortels uit te frezen met de juiste werktuigen.

3. Een complete uitrusting


Ontstopping vraagt om professionele tools en een gespecialiseerde uitrusting. Een degelijke ontstoppingsdienst zoeken draait dus niet enkel om deskundige mensen vinden. Ze moeten ook goed uitgerust zijn. Een goede ontstopper kan immers elk mogelijk probleem oplossen binnen 1 afspraak. Bij verstopping of rioolgeur wilt u immers niet pas na 3 bezoekjes geholpen zijn. Bij Aquamella vinden we snelle hulp bieden ontzettend belangrijk. Daarom beschikken we over gespecialiseerde apparatuur zoals krachtige hogedrukapparaten en over ons eigen uitgebreid wagenpark. Zo staan we altijd goed uitgerust paraat voor alle ontstoppingswerken.


4. Milieuvriendelijke verwerking


Een goede ontstoppingsdienst houdt rekening met de milieurichtlijnen en draagt zijn steentje bij om onze planeet te beschermen. U kiest dus best een ruimingsdienst die in het bezit is van een milieuvergunning. Bij Aquamella weten we hoe belangrijk zorgvuldige afvalverwerking is en beschikken we over een milieuvergunning klasse I voor het opslaan van afval. We zijn bovendien VCA*-gecertificeerd en voldoen aan alle standaarden van ISO 9001:2015. Zorg voor het milieu is een van onze stokpaardjes. Worden we geconfronteerd met vloeibaar afval dat niet valt onder de ADR-reglementering, dan voeren we dit zo snel mogelijk af naar de juiste verwerker. U kunt op ons vertrouwen voor de correcte afvoer van gevaarlijke afvalstoffen, met het hoogste respect voor alle geldende milieunormen. Kortom, Aquamella is uw garantie op een goede afloop van elke verstopping!


 

Reinigen of ruimen? Aquamella is al onderweg!


Aquamella verhelpt elke verstopping. We reinigen uw verstopte leiding, riool, of opslagtank met hogedrukapparatuur. We garanderen daarbij steeds een duurzaam resultaat en voeren vloeibaar afval af naar wettelijk erkende stortplaatsen volgens strikte veiligheidsnormen. Reinigen of ruimen? Aquamella is al onderweg!

Comments


bottom of page