top of page

Waarom een bladvanger in uw dakgoot een goed idee is

Bomen verliezen jaarlijks hun bladeren in de herfst. Losse blaadjes dwarrelen dan in het rond en komen zo in uw tuin, voor uw deur of in uw dakgootterecht. Ze zorgen voor mooie kleuren in het straatbeeld,maar een overvloed aan blaadjes, vuil, takken en mosop uw dak kan problemen veroorzaken. Zo raakt uw dakgoot misschien vol met bladeren en kan het regenwater zich niet langer een weg naar beneden banen. Gevolg? Een overstroomde dakgoot, een verstopping in de regenpijp of andere problemen met de regenwaterafvoer. Plaats daarom tijdig een bladvanger in uw regenpijp of dakgoot en voorkom complicaties. In deze blog leest u er alles over!


 

Wat is een bladvanger?

Met een bladvanger, bladafscheider of loofafscheider in uw regenpijp of dakgoot zorgt u ervoor dat bladeren en ander vuil niet in de riolering terechtkomen. Bladeren worden immers opgevangen en regenwater kan gemakkelijk weglopen naar beneden. De bladeren gaan dus niet vastzitten in de regenpijp en een verstopping blijft uit. Kortom, een goede bladvanger is onmisbaar, want een verstopping is moeilijk op te lossen en het gewicht van de verstopping brengt ongetwijfeld veel schade toe aan uw dakgoot of regenpijp.

Verschillende soorten bladvangers om in uw regenpijp te plaatsen

Er bestaan verschillende soorten bladvangers die de bladeren tijdens de herfst voor u opvangen. Zo vindt u er op de markt in PVC, zink of UV-gestabiliseerd polyethyleen. U kunt deze ook zelf maken met kippengaas of geotextiel. Er bestaan twee soorten bladafscheiders die u in de regenpijp of in de dakgoot plaatst:

  • Een bladvanger die bladeren opvangt bij de regenpijp. Hierbij plaatst u een bladvanger of rooster bovenaan de regenpijp, zodat bladeren niet verder naar beneden dwarrelen.

  • Een bladvanger die bladeren opvangt boven de dakgoot. In dit geval plaatst u een bladafscheider boven de volledige dakgoot, zodat de bladeren gewoon boven de dakgoot blijven liggen.

In beide gevallen is het belangrijk om de dakgoten tijdig te controleren en schoon te maken. Doe dat zeker vóór het regenseizoen. Het is aangewezen om tweemaal per jaar na te gaan of er niet te veel bladeren in de bladvangers liggen en de bladeren op te ruimen. Zo geniet u jarenlang zonder problemen van een goed onderhouden dakgoot.

Voordelen van een bladvanger in de dakgoot

We zetten met plezier nog even alle voordelen van een bladafscheider op een rijtje:


  • Met een bladafscheider voorkomt u verstoppingen in de dakgoot of regenwaterpijp.

  • Een bladvanger is eenvoudig schoon te maken.

  • U kunt de bladvanger op elke hoogte in de regenpijp inbouwen.

  • U kunt er ook voor kiezen om de bladvanger boven de dakgoot te plaatsen.

  • Een bladvanger voorkomt verstoppingen en complicaties.


Heeft u problemen met uw bladvanger en heeft een grote hoeveelheid takjes, mos en blaadjes toch een verstopping veroorzaakt? Dan kunt u altijd een beroep doen op een gespecialiseerde ruim- of ontstoppingsdienst om de verstopping te verhelpen.

Reinigen of ruimen? Aquamella is al onderweg!

Aquamella verhelpt elke verstopping. We reinigen uw verstopte leiding, riool, of opslagtank met hogedrukapparatuur. We garanderen daarbij steeds een duurzaam resultaat en voeren vloeibaar afval af naar wettelijk erkende stortplaatsen volgens strikte veiligheidsnormen. Reinigen of ruimen? Aquamella is al onderweg!
Commentaires


bottom of page