top of page

Wat te doen bij een verstopte WC?

Niets vervelender dan een verstopte wc. U kunt niet meer doorspoelen, het water komt terug naar boven, of misschien overstroomt het toilet wel als u doortrekt. Voorkomen is beter dan genezen, dat weet iedereen. In deze blog geven we u enkele tips en tricks.


Hoe voorkomt u een verstopt toilet?

Een eerste, misschien wel vanzelfsprekende, tip om een verstopt toilet te vermijden, is de volgende: maak uw toilet regelmatig schoon! Een goed onderhoud voorkomt verstoppingen. Zorg daarom dat de rand van de toiletpot altijd proper blijft en haal af en toe een vod met zeep door de binnenkant van de stortbak. Geef ook kalkaanslag geen kans. Dat veroorzaakt niet alleen bruine vlekken op de toiletpot, de vrije doorvoer van water wordt erdoor belemmerd. Dat leidt dan weer tot een verstopping. Een toiletreiniger tegen kalkaanslag biedt dan de oplossing.Tips om het toilet te ontstoppen

Toch een verstopt toilet? Met deze tips maakt u snel komaf met de verstopping!

Een rubberen handschoen, metalen kleerhanger of ontstopper

Als u de verstopping met het blote oog ziet, blokkeert een voorwerp in de toiletpot meestal de waterloop. In dat geval probeert u best eerst het voorwerp te verwijderen met een rubberen handschoen of een metalen kleerhanger. In het tweede geval trekt u best de haak een beetje los, wikkelt u de punt in een doek en vist u de verstopping voorzichtig uit het toilet. Zo voorkomt u beschadiging van het toilet.

Zit de verstopping toch iets dieper? Dan biedt een ontstopper misschien de oplossing. Spoel de ontstopper eerst af onder warm water. De rubberen dop zuigt zich zo beter vacuüm rond de afvoer van uw toilet. Zo gaat u te werk:

  • Plaats de ontstopper onder water in de toiletpot;

  • Beweeg die langzaam op en neer;

  • De druk in de afvoer neemt toe;

  • Blijf de ontstopper op en neer bewegen;

  • Herhaal dit tot de verstopping verdwijnt

Baksoda en azijn verhelpen de verstopping

Is de verstopping niet verholpen met een ontstopper? Dan zijn baksoda en azijn een goede tweede keuze. Het zijn natuurlijke ontstoppingsmiddelen die mild zijn voor uw afvoer. Hoe het werkt:

  • Giet een pak baksoda (of zuiveringszout) in de afvoer;

  • Giet azijn over de baksoda;

  • Er ontstaat een natuurlijke reactie en het middel borrelt en schuimt;

  • Laat het mengsel even inwerken;

  • Giet tot slot een emmer heet water door de afvoer.


Reinigen of ruimen? Aquamella is al onderweg!

Nog steeds geen resultaat? Doe dan een beroep op Aquamella, een gespecialiseerde ruimen ontstoppingsdienst die elke verstopping verhelpt. We reinigen uw verstopte leiding, riool, of opslagtank met hogedrukapparatuur. We garanderen daarbij steeds een duurzaam resultaat en voeren vloeibaar afval af naar wettelijk erkende stortplaatsen volgens strikte veiligheidsnormen. Reinigen of ruimen? Aquamella is al onderweg!


Comments


bottom of page