top of page

Hoe gaat een ruimdienst te werk?

Een klokkende afvoer, een stinkende beerput, een volle vetput, een verstopte leiding, geurhinder … Het lijstje is eindeloos. In al die gevallen kunt u een beroep doen op een gespecialiseerde ruim- en ontstoppingsdienst. Bel of neem contact op via het contactformulier op de website en plan een afspraak in.Met een combi-vrachtwagen, camera-inspectie of een preventieve reiniging verhelpen ze uw probleem in een mum van tijd. Benieuwd hoe de vakmannen van zo’n dienst te werk gaan? Lees het hier!


Een combi-vrachtwagen komt langs om uw putten te ruimen

Voor de ruiming van een septische put, beerput of vetput, komt een combi-vrachtwagen bij u langs. Neem contact op met een ruim- of ontstoppingsdienst, maak een afspraak en binnen de kortste keren staan de vakmannen voor uw deur met een combi-wagen. De opslagtanks van dergelijke wagens zijn vacuüm en staan onder hoge druk, waardoor alle nodige werken al na één interventie achter de rug zijn. De ruiming van een septische put of een beerput duurt gemiddeld 15 tot 30 minuten. De vakmannen spuiten eventueel de regenput of andere putten schoon en laten alles netjes achter.


Ontstoppingsdienst gebruikt camera-inspectie

Heeft u last van een verstopping of een terugkerend probleem met een klokkende of stinkende afvoer? De vakmannen van een gespecialiseerde ruim- en ontstoppingsdienst proberen altijd eerst om het probleem te verhelpen op de gebruikelijke manieren, namelijk met een hogedrukreiniger of met een veer. Als het probleem zich echter blijft voordoen,brengen ze via camera-inspectieapparatuur een camera in de afvoerbuizen, leidingen of het riool. Het voordeel? Zonder graaf- of breekwerken detecteren de experts het onderliggende probleem.


Enkele voorbeelden van onderliggende problemen zijn:

  • constructiefouten;

  • beschadigingen door woekerende wortels;

  • cement- of grondverzakkingen;

  • breuken die lekkages veroorzaken.

De vakmannen staan u met raad en daad bij en helpen waar nodig.


Preventieve reiniging door een ruimdienst

Uiteraard kunt u ook kiezen voor een preventieve reiniging. In dat geval maakt een ruim- of ontstoppingsdienst een afspraak met de gebouwbeheerder van een appartementsgebouw, een industriegebouw … om regelmatig preventief de afvoeren te reinigen. Het voordeel van een preventieve reiniging?

  • schone afvoeren en leidingen;

  • geen vieze geurtjes;

  • geen overvolle septische put of beerput;

  • verstoppingen vermijden.

Is een preventieve reiniging niet voldoende? Zit er een voorwerp in de weg die de doorstroming van afvalwater blokkeert? Dan kunt u steeds een beroep doen op een gespecialiseerde firma die in een mum van tijd voor uw deur staat om het probleem op te lossen.


Reinigen of ruimen? Aquamella is al onderweg!

Aquamella verhelpt elke verstopping. We reinigen uw verstopte leiding, riool, of opslagtank met hogedrukapparatuur. We garanderen daarbij steeds een duurzaam resultaat en voeren vloeibaar afval af naar wettelijk erkende stortplaatsen volgens strikte veiligheidsnormen. Reinigen of ruimen? Aquamella is al onderweg!


bottom of page