top of page

Hoe kun je een verstopte doucheafvoer ontstoppen?

Een verstopte doucheafvoer kan een bron van frustratie zijn, maar gelukkig zijn er verschillende methoden om dit probleem aan te pakken. In dit artikel delen we enkele handige tips en effectieve technieken om een verstopte doucheafvoer te ontstoppen. Volg deze stappen en geniet snel weer van een zorgeloze douche-ervaring.

 

Verwijderen van oppervlakkige verstoppingen


Soms kunnen eenvoudige handelingen de verstopping al verhelpen. Haal eerst het afvoerzeefje weg en verwijder eventuele haar- en zeepresten die zich hebben opgehoopt. Dit kan vaak al een eenvoudige oplossing bieden voor oppervlakkige verstoppingen.


Gebruik van een ontstopper


Een ontstopper, in sommige delen van ons land ook wel bekend als een plopper, is een handig gereedschap om verstoppingen los te maken. Plaats de ontstopper over de afvoer en druk krachtig op en neer om een zuigkracht te creëren. Herhaal dit proces meerdere keren totdat de verstopping loskomt.


Natuurlijke ontstoppingsmiddelen


Voor milde verstoppingen kun je natuurlijke ontstoppingsmiddelen zoals baking soda en azijn gebruiken. Strooi een kopje baking soda in de afvoer, gevolgd door een kopje azijn. Laat het bruisen en spoel vervolgens met warm water. Deze combinatie kan vet en vuil afbreken en de afvoer ontstoppen.


Gebruik van een ontstoppingsveer


Als de verstopping hardnekkiger is, kan een ontstoppingsveer van pas komen. Steek de veer voorzichtig in de afvoer en draai het handvat om de verstopping los te maken. Wees voorzichtig om schade aan de afvoerbuizen te voorkomen. Raadpleeg ons artikel over het veilig gebruik van een ontstoppingsveer voor gedetailleerde instructies.


Professionele ontstoppingsdienst inschakelen


Als de bovenstaande methoden geen resultaat opleveren, is het verstandig om een professionele ontstoppingsdienst zoals Aquamella in te schakelen. Onze experts beschikken over geavanceerde apparatuur en technieken om zelfs de meest hardnekkige verstoppingen te verhelpen. Neem contact met ons op voor een snelle en efficiënte oplossing.


 

Ontstoppen of ruimen? Aquamella is al onderweg!


Aquamella verhelpt elke verstopping. We reinigen uw verstopte leiding, riool, of opslagtank met hogedrukapparatuur. We garanderen daarbij steeds een duurzaam resultaat en voeren vloeibaar afval af naar wettelijk erkende stortplaatsen volgens strikte veiligheidsnormen. Reinigen of ruimen? Aquamella is al onderweg!

Comments


bottom of page